Pomazánka "Dlabanec"

Ingredience:

2 lžíce octa, 2 lžíce rajského protlaku /kečupu/

2 lžíce oleje, 2 lžíce w orchestrové omáčky

2 kostky cukru, 2 lžíce plnotučné hořčice

1 kg telecích párků /kabanosu - raději uvařit/

1 velká cibule

2 okurky nebo sterilizovaná paprika

1-2 feferonky, 2-4 stroužky česneku

To vše se umele na masovém strojku

Popis přípravy:

2 lžíce octa, 2 lžíce rajského protlaku /kečupu/

2 lžíce oleje, 2 lžíce w orchestrové omáčky

2 kostky cukru, 2 lžíce plnotučné hořčice

To vše se povaří, až se spojí, nechá se vychladit

Pak se vezme

1 kg telecích párků /kabanosu - raději uvařit/

1 velká cibule

2 okurky nebo sterilizovaná paprika

1-2 feferonky, 2-4 stroužky česneku

To vše se umele na masovém strojku.

Do umleté hmoty se přidá svařená a vychlazená omáčka a 30 dkg majonézy, promíchá a nechá odležet. Pomazánka je vhodná na chlebíčky, topinky......zhruba na 50 chlebíčků.