Topinky obložené vejci a uzeným masem

1 porce

Ingredience:

12 topinek z bílého nebo tmavého chleba

smažených v tuku, 4 vajíčka

15 dkg vařeného uzeného masa

2 dkg kapar, trochu pažitky, sůl,pepř

4 dkg másla, 6 dkg osmažené strouhané housky

Popis přípravy:

Vejce dobře rozkvedláme, pak k nim přidáme na drobné kostičky nakrájené maso, rozsekané kapary a pažitku, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Na větší pánvi nebo v kastrole rozpálíme máslo, nalijeme do něj vaječnou směs a za stálého míchání vařečkou ji necháme na mírném ohni tak dlouho, až kašovitě zhoustne. Hotovou vaječnou směs pak silně potřeme připravené horké topinky.

Povrch topinek posypeme osmaženou strouhanou houskou a ihned podáváme.

( Místo uzeného masa můžeme do směsi nakrájet také uzenáče nebo na másle podušené houby ).