Kukuřično-bramborové pagáče s pomazánkou

1 porce

Ingredience:

mouka kukuřičná 400 g, brambory 400 g, olej 100 ml

kaše kukuřičná 200 g, jogurt 150 g, droždí 50 g, sůl

sýr tvrdý 100 g, rajský protlak 50 g

bazalka 1, oregáno 1, česnek-2 stroužky

cibule 1 ks, olej 2 lžíce, sůl

Popis přípravy:

Do prolisovaných brambor zapracujeme oživlé droždí, mouku, olej, jogurt a sůl, necháme hodinu odpočívat, vyválíme na tloušťku palce a vypichujeme kolečka. Necháme ještě 10 minut kynout a upečeme do zlatova. Shora potřeme horkým olejem nebo rozpuštěným máslem.

Pomazánka:

Očištěný česnek a cibuli jemně nastrouháme a rozšleháme s olejem, rajským protlakem a kořením. Přidáme kukuřičnou kaši a další přísady, dochutíme solí a umícháme pomazánku, kterou mažeme na teplé nebo vychladlé pagáče. Pomazánku můžeme použít také na topinky, do arabského chleba, na chlebíčky apod.