Topinka Kalimero

5 porcí

Ingredience:

kuřecí prsíčka (200 g), kuřecí šunka (200 g)

vejce (4 ks), cibule (1 velká)

netučný sýr na strouhání-např. eidam (cca 100 g)

sádlo, máslo, chléb na topinky (4-6 ks), sůl, pepř

Popis přípravy:

Na sádle osmažíme do sklovata na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájené maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme na nudličky nakrájenou kuřecí šunku, směs prohřejeme a odstavíme. Nastrouháme sýr. Do šálku vyklepneme vejce, lehce osolíme a rozmícháme. Na sádle opečeme plátky chleba, které po odkápání tuku (osušení v papírové utěrce či ubrousku)lehce pomažeme máslem.

(Česnek, který jinak nikdy neškodí, zde není na místě.)

Znovu prohřejeme masovou směs, přidáme rozmíchaná vejce a za stálého míchání necháme srazit.

Hotovou směs klademe na připravené horké topinky, sypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Varianta:

Možno použít libovolné minutkové maso a libovolnou kvalitní uzeninu.